Barcelona

Barcelona är en stad som det är väldigt svårt att inte uppskatta oavsett vem du är och vilka intressen du har. Barcelona har nämligen något att erbjuda för de allra flesta plus att klimatet är något som vi svenskar inte är direkt bortskämda med.

När det gäller klimatet passar det bäst att besöka Barcelona under våren och hösten då temperaturen normalt ligger mellan 20-25 grader. Under vintermånaderna kan temperaturen i värsta fall ligga kring 5-10 grader men oftast är det faktiskt lite varmare än så. Om du planerar att besöka Barcelona under sommaren bör du räkna med att det kan bli riktigt varmt. Se då till att du bokar ett hotell med luftkonditionering.

Barcelona natt

Se & göra i Barcelona

Många som åker till Barcelona spenderar en lite längre weekend där och passar på att shoppa och äta gott. Det finns dock massor av saker att se och göra utöver shoppinggatorna och Barcelonas alla barer och restauranger.

La Sagrada Familia

La Sagrada Familia är antagligen Barcelona mest kända byggnad även om det faktiskt är en byggnadsplats. Denna kyrka påbörjades i slutet av 1800-talet under ledning av den världsberömda arkitekten Antoni Gaudi. Genom åren har de ursprungliga planerna ändrats något och det är fortfarande oklart när kyrkan kommer vara färdigställd.

Sagrada Familia i Barcelona

Picassomuseet

En av Barcelonas kändaste konstnärer är tveklöst Pablo Picasso som spenderade större delen av sin tidiga karriär i staden. Picassomuseet i Barcelona har en av de största samlingarna av konstnärens verk och ligger mycket vackert beläget i stadsdelen Born.

Barceloneta

Barceloneta heter den enorma strand som ligger mitt i centrala Barcelona. Kanske inte så högt kulturellt värde men ändå något du bör se om du besöker staden. Är du i Barcelona under sommarmånaderna kommer det garanterat var fullt med soldyrkande människor på stranden. Här finns också många bra fiskrestauranger och flera större hotell. Vill du på bo ett hotell kring stranden i Barcelona under juli, augusti bör du se till att boka i god tid då dessa hotell snabbt blir uppbokade.

Detta var bara ett par tips på saker att se och göra i Barcelona. Vill du ha fler tips hittar du det här.