Båstad

Båstad är, tillsammans med Visby, den populäraste semesterorten i Sverige under sommarmånaderna. Strand, tennis och party är de vanligaste anledningarna till den stora turisttillströmningen under framför allt juli månad.

Även om de flesta förknippar Båstad med tennisveckan och party har denna lilla ort på Bjärehalvön en lång tradition av att locka turister. Startskottet för Båstad som turistort kom i och med att järnvägen byggdes ut mellan Halmstad och Helsingborg med en järnvägsstation i Båstad under slutet av 1800-talet. Runt järnvägsstationen växte sakta men säkert en kurort upp med flera pensionat varav många finns kvar ännu idag.

Även om många fortfarande kommer till Båstad för att koppla av och bada är det numera tennisen som lockar den stora massan av turister till Båstad år efter år.

Tennis i Båstad

Under Swedish Open i tennis invaderas Båstad av tusentals turister där majoriteten inte nödvändigtvis är speciellt intresserade av tennis. Tennisveckan i Båstad, som detta ”fenomen” kallas, är minst lika förknippad med fest och nattklubben Peppes Bodega ser betydligt fler besökare än Båstads tennisstadion.

Båstad tennistadion

Swedish Open spelas årligen i den andra veckan i juli och planerar du ett besök till Båstad under denna vecka kommer du definitivt få se ett annat Båstad än om du kommer hit under exempelvis våren eller hösten.

Golf i Båstad

Tennis är inte den enda sporten som utövas i Båstad. Här finns det också flera mycket bra golfbanor. Båstads GK har exempelvis två mycket populära banor och i närliggande Torekov ligger en av landets bästa golfbanor. Med bil finns det ytterligare ett tiotal riktigt bra golfbanor inom räckhåll vilket gör Båstad till ett populärt resmål för golfare.

Hotell i Båstad

Båstad är en liten ort med knappt 5 000 invånare men turismen har gjort att det finns ett relativt bra utbud av hotell och pensionat. Som tidigare nämns ligger det fortfarande kvar flera pensionat kring järnvägsstationen i Båstad. Lite mer centralt kring tennisstadion finns det också ett par större hotell. På sajten http://www.xn--hotellbstad-38a.com/ hittar du alla hotell och pensionat i Båstad som går att boka online.

Normalt sett är det inga problem att hitta ett ledigt hotell i Båstad men om du planerar ett besök i juli gäller det att vara ute i god tid då det garanterat kommer bli fullbokat.

Lycka till!