Dublin

Dublin är en stad som allt fler svenskar upptäcker och som kan vara ett starkt alternativt till en långweekend.

Dublin har emellertid inte alltid varit ett resmål som rankats speciellt högt av oss svenskar. Staden har dock genomgått en enorm förvandling under 2000-talet och varit motorn i Irlands starka tillväxt. En snabbväxande stad i kombination med relativt kort restid och ett språk som de flesta svenskar behärskar har gjort att Dublin numera är en stark utmanare till andra populära resmål i Europa.

Populära områden i Dublin

Dublin är en relativt liten stad med drygt 500 000 invånare och är du här 3-4 dagar har du goda möjligheter att uppleva alla de populära områdena staden har att erbjuda. Två områden du inte ska missa är Temple Bar och Docklands.

Temple Bar i Dublin

Området Temple Bar är det bästa stället att besöka om du vill uppleva Dublins nattliv. Strax söder om floden Liffey, som går genom hela Dublin, ligger detta område som präglas av en medeltidskänsla med massor av barer och restauranger. Så om du vill uppleva en Guinness och äkta irländskt barliv är det till Temple Bar du ska bege dig.

Temple Bari Dublin

Dublin Docklands

Det gamla hamnområdet Docklands är nog den delen av Dublin som genomgått störst förvandling under 2000-talet. Detta ganska slitna område har sakta men säkert blivit det absolut mest moderna i hela staden. Många storföretag som Google, Facebook och PayPal har nybyggda kontor här och många nya bostadskvarter har också tagit form här. Här hittar du också många hotell och restauranger och vill du se ett av Europas mest expansiva stadsdelar ska du inte missa Docklands i Dublin.

Hotell i Dublin

Det finns gott om hotell i Dublin och har du inte varit här tidigare rekommenderas att du bor i de centrala delarna. Hotellen i Docklands är i regel lite dyrare och bor du här har du relativt långt till shopping och Dublins övriga sevärdheter. Hotellen i Dublin är annars relativt billiga och är din budget begränsad finns det även en hel del vandrarhem och pensionat.