Madrid

Madrid är inte bara Spaniens största stad utan även en av de största städerna i Europa. Trots det är Madrid långt ifrån den populäraste staden för oss svenskar att besöka i Spanien.

Städer som Barcelona och Palma de Mallorca har nära till stränder och det är antagligen en anledning till att vi svenskar föredrar dem före Madrid. Madrid har dock så mycket mer att erbjuda och har du aldrig varit här rekommenderas att du tittar på klippet nedan för 10 snabba tips på saker att se och göra i Madrid.

Kulturstaden Madrid

Som klippet ovan visar finns det gott om kultur i den spanska huvudstaden och några av världens mest inflytelserika museum finns i Madrid. Det kanske mest kända museet i Madrid är Pradomuseet som med sina dryga 2 000 tavlor har en av de största samlingarna i världen. Beläget i centrala Madrid vid Passeo del Prado är Pradomuseet en av stadens mest välbesökta sevärdheter. Bland andra populära museum i Madrid märks också Reina Sofia där fokus är mer på modern konst.

Sportstaden Madrid

Sport är stort i Madrid men om vi ska vara helt ärliga är det bara en sport som verkligen engagerar och det är fotboll. I Madrid är Real Madrid storlaget som av många bedöms vara det största laget i världen. Även om Real Madrid är i särklass det mest framgångsrika laget i staden är Atlético Madrid nästan lika populärt. 

Vill du se Real Madrid spela live gör du det på Estadio Santiago Bernabéu. Hemmaarenan för Atlético Madrid heter Estadio Vicente Calderón.

Hotell i Madrid

Väljer du att besöka Madrid kommer du snabbt märka att det finns ett enormt utbud av hotell i varierande standard och prisklasser. På sajten Hotellmadrid.com finner du bra presentationer av ett urval av hotell i Madrid som har fått bra recensioner från tidigare gäster. Oavsett vilket hotell du är intresserad av rekommenderas att du läser igenom dessa recensioner då de kan ge mycket nyttig information om hotellet i fråga.

Lycka till!