Nice

Nice är den största staden på den Franska rivieran och många flygbolag flyger hit direkt. Detta gör att Nice är en perfekt första anhalt om du känner för att upptäcka rivieran.

Nice

Om Nice

Nice ligger i provinsen Provence-Alpes-Côte d’Azur i de sydöstra delarna av Frankrike och har nästan 400 000 invånare vilket gör Nice till Frankrikes 5e största stad. Här upplever du sommaren mellan maj till oktober och ett milt vinterklimat vilket gör att Nice lockar turister året om även om sommarmånaderna självklart är de mest hektiska.

Staden har en mycket populär strandpromenad/strand och i den gamla staden i Nice finner du massor av mysiga restauranger och uteserveringar. Nice är dock oftast inte staden du stannar i hela tiden under din vistelse på rivieran utan tjänar snarare som en ”bas” för vidare utflykter.

I närheten av Nice

Väster om Nice ligger några av det absolut mest populära turistorterna i hela Frankrike. Inom ett par timmar når du exempelvis Cannes, St. Tropez och Antibes. Om du istället reser österut kommer du komma till Menton och Monaco. Fortsätter du ett tag till har du alperna inom räckhåll.

Just kommunikationerna och närheten till så många fantastiska sevärdheter och platser gör att Nice är en av svenskarnas favoritdestinationer. Men glöm inte att se Nice innan du åker vidare.

Mer om Nice

Svenska konsulatet i Nice
Nice officiella hemsida (på franska)