San Francisco

San Francisco ligger i norra Kalifornien och är en av de absolut mest populära destinationerna i USA för svenska turister. Det jämna klimatet gör att staden passar sig utmärkt att besöka året om.

San Francisco

Om San Francisco

San Francisco är en av USA yngre storstäder då det var först i och med guldrushen under 1848 som staden började växa på allvar. Idag bor det knappt en miljon i staden San Francisco men hela åtta miljoner i storstadsområdet.

San Francisco är bland annat berömt för sina många kullar och en blandad arkitektur. Närheten till Silicon Valley har gjort att staden idag har blivit ett betydande finans- och IT-center för den amerikanska västkusten.

San Francisco är också känt för att vara en USA mest vänsterliberala städer. Inte minst med tanke på att det var här hippierörelsen hade sitt ursprung på 1960-talet. Stadsdelen Castro har också blivit ett centrum för många av USAs homosexuella.

Sevärdheter i San Francisco

Det finns massor av sevärdheter i San Francisco. Här listar vi ett fåtal.

Golden Gate

Golden Gate är antagligen en av det mest igenkännbara broarna i världen. När bron, som går över sundet Golden Gate, var klar 1937 var det den längsta hängbron i världen.

Alcatraz

Ön Alcatraz var initialt en militäranläggning men byggdes 1934 om till ett av USA mest hårdbevakade fängelser. Fängelset stängdes redan 1963 men har idag blivit en mycket populär turistattraktion.

China Town i San Francisco

Efter New York har San Francisco det största China Town som finns utanför Asien. Här finns det massor av intressanta butiker och marknader och det arrangeras också guidade turer då många turister gärna spenderar en dag för att utforska China Town.

Hotell och boenden

Det finns ett mycket bra utbud av hotell i San Francisco i varierande prisklasser och standard. De flesta turister väljer att bo på ett hotell i närheten av Union Square där du har nära till shopping och mängder av restauranger och barer. För fler tips kring hotell i San Francisco rekommenderar vi sajten http://hotellsanfrancisco.nu/ som också har en guide över stadens sevärdheter.

Om du letar efter ett alternativ till ett hotell i San Francisco ska du inte missa Airbnb. Just San Francisco har ett mycket stort utbud av boenden på Airbnb och priserna är mycket förmånliga.

Lycka till!