Tarifa

Om du åker så långt söder du kan i Spanien kommer du till slut till den lilla staden Tarifa. För oss svenskar är det kanske inte det första turistmålet som förknippas med Spanien men definitivt något att överväga om du befinner dig i Andalusien.

Det bor knappt 20 000 i Tarifa men under sommarmånaderna ökar turismen avsevärt även om det inte går att jämföra med många större turistmål i Spanien. Större delen av turisterna är spanjorer som spenderar ett par dagar på stranden eller i den mysiga gamla delen av staden som är fylld med restauranger och och uteserveringar. Utöver dessa besökare lockar även Tarifa massor av Kitesurfare.

Kitesurfing i Tarifa

Tarifas läge, precis där Atlanten möter Medelhavet, gör att det nästan ständigt är höga vindar vilket gör det till ett idealiskt ställe för kitesurfing. En stor del av stranden i Tarifa är reserverad för kitesurfing och det varma klimatet gör att du kommer se kitesurfare här i stor sett året om. Om du vill lära dig kitesurfing finns det också massor av skolor som erbjuder både nybörjarkurser och även lite mer komplicerade kurser om du vill ta dig till nästa nivå.

Kitesurfing i Tarifa

Färjan från Tarifa till Tanger

Från Tarifa går det dagligen flera färjor till Tanger i Marocko. Turen tar inte mer än 35 minuter vilket gör att många som besöker Tarifa även passar på att åka över en dag till Tanger. Kostnaden för en tur och returbiljett ligger på cirka €70.

Ta sig till Tarifa

Om du vill besöka Tarifa är den närmsta stora flygplatsen i Malaga. Härifrån tar du dig enklast till Tarifa med hyrbil. Har du inte körkort går det också bussar från Malaga till Tarifa med ett byte i Algeciras.